KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zwolnienia z tytułu opieki nad dzieckiem

Gminna Przychodnia Zdrowia w Rzgowie informuje, że w związku z aktualną sytuacją epidemiologiczną w kraju, osoby które mają potrzebę uzyskania zwolnienia lekarskiego z tytułu opieki nad dzieckiem proszone są o NIEPRZYCHODZENIE do przychodni, ale o przesłanie prośby o wystawienie zwolnienia lekarskiego drogą e-mailową na adres: pielegniarki@gpz.rzgow.pl

W treści należy podać:

  1. Imię i nazwisko, PESEL rodzica/opiekuna oraz NIP zakładu pracy.
  2. Imię i nazwisko oraz PESEL dziecka
  3. Termin sprawowania opieki nad dzieckiem
  4. Opisać co dolega dziecku

Drogą e-mailową w sprawie wystawienia zwolnienia lekarskiego mogą kontaktować się:

  • rodzice dzieci, które wcześniej były konsultowane przez lekarza, jednak z uwagi na niecałkowite ustąpienie objawów wymagają opieki rodzica,
  • dzieci chore, które zdaniem rodziców powinny być skonsultowane przez lekarza będą przyjmowane w GPZ w Rzgowie na dotychczasowych zasadach.